Felstavat

Felstavad skylt på stranden i Patong som ska rädda liv.

Den här skylten (som är felstavad) om att man ska bära "jacket lift" (life jacket) står på stranden i Patong men har man  druckit en flaska Bacardi kan man väl ändå inte läsa skylten.


Mosaik

Stingrocka i mosaik längs beachroad i Patong, Thailand.

Den här Stingrockan är gjord med mosaik och småsten och finns längs strandpromenaden i Patong.

Stingrocka av mosaik i Patong, Thailand


Patong hamn

Hamnen i Patong, Thailand.

Så här ser hamnen ut i Patong. Den är inte stor men det lägger till några båtar där ibland.


"Mr Showbusiness"

Tony Walter på Rico´s Pianobar i Patong, Phuket, Thailand.

 

Tony Walter, THE MAN THE MYTH THE LEGEND!

EAT YOUR HEART OUT ELVIS!


Avtryck

Namnavtryck.

Vi hade hört att kläderna i Thailand skulle vara små men de här var ju i minsta laget. Håll med om att dom suttit lite för taijt.


Sista hoppet

Gammal tant på Bangla Road i Patong.

Den gamla damen har tillverkat blomkransar hela dan och sitter nu på Bangla Road i Patong mitt i natten mellan grillvagnarna och försöker sälja slut på dom.


Veckans "actionbild" !

Kalle Bengtsson på Rico's Pianobar i Patong.

Kalle Bengtsson skulle fota Tony när han sjöng men ramlade baklänges istället. Kul Kalle, vi kan inte vänta på ditt nästa upptåg!


Husdjur nr 3

Hunden Lang i Patong.

Det här är hunden Lang, ca 10 år, han bor på vår trappa. Hans husse dog för några år sen så han är ensam. Vi ger honom matrester och vatten varje dag, vilket flera andra gör också. Som ni ser är han ganska rund (Tony påpekar att det är hunden jag menar). När vi går hem från Pianobaren på natten hänger han med till grillvagnen och får ett grillspett.


Husdjur nr 2

Ödla på rummet i Patong.

Husdjur nr 2 bor i vårt rum och den är ca 10 cm lång. Det var lite svårt att somna på nätterna efter vi kommit hit men nu tänker vi inte på den. På Kreta säger dom att det betyder tur att ha en ödla i huset. Dom äter ju alla småkryp.


Husdjur nr 1

Padda på loftgången i Patong.

Den här lilla paddan bor på vår loftgång i ett dräneringsrör som ska ta undan regnvatten och vatten från AC.
Som ni ser är det han som orsakar översvämningen. Han kommer upp ibland för att hämta luft.


Hårigt

Karaokesångerska i Patong med långt hår.

Jag får nog klippa mig innan jag åker hem...


Grillade fötter

Grillade kycklingfötter i Patong, Phuket.

Är grillade fötter konstigare än grillade vingar?


Stor båt

Kryssningsfartyg utanför Patong Beach, Phuket.

Varje tisdag kommer ett kryssningsfartyg och lägger till utanför Patong Beach i ett dygn. Den utgår från Singapore i Malaysia och kryssar runt länderna här.


"Picknick"

Picknick på trottoaren vid Patong Beach, Phuket.

Här har man picknick på en bred trottoar alldeles vid Patong Beach. Man köper den mat man vill ha i ett gatustånd och sen hyr man en matta att sitta på. På helgerna är det fullt med folk här på hyrda mattor.


Fiskförsäljare

Fiskförsäljare i Patong, Phuket.

Den här försäljaren brukar komma förbi när vi sitter och äter på Rico's Steakhouse. Han säljer fisk som redan är urtagen. Jag skulle inte vilja äta den fisken som han burit på i kanske flera timmar i värmen. Just nu har vi ca 34 grader på dagarna och nästan lika varmt på nätterna.


Frön

Frökapsel från Lotusblomma i Patong.

Det här är en frökapsel från en Lotusblomma. Den ska jag ge till min kompis Tess som har en handelsträdgård, PlantMakeriet, i Sparrsätra-Lådö strax utanför Enköping. När jag bodde på Teneriffa tog jag hem frökapslar från Vallmoblommor och nu har hon Sveriges största utbud av Vallmoblommor. Länk till Tess finns här bredvid.


Tuk Tuk

Snyggaste Tuk Tuken i Patong.

Jag har sett många Tuk Tuk och även åkt i några men den här är nog den snyggaste jag har sett. Misstänker att den är ett hemmabygge.


Mer kyla

Isleverans i Patong.

Inte tänker man på att det ligger ett "tungt" jobb bakom innan isbitarna hamnar i drinken. Varje dag kommer leveransen av isbitar till barerna och varje säck väger 10 kg. Vissa killar kan bära ända upp till 8 säckar i taget på ena axeln. Iskallt jobb tycker jag.


"Snö och is"

Last med iskross till fiskrestauranger i Patong.

Jag vet att ni är trötta på snö hemma men det kan vara skönt att se lite snö här i värmen. Detta är en leverans av "snö" till en fiskrestaurang...

Fina fiskar i Patong.

...och här är fisken. Fina va?


RSS 2.0